“Μια νύκτα στο Δάσος” με τη EuroLife

 

 

Η EuroLife, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Πρόληψη’’, χορηγεί το Πρόγραμμα Leaf “Μαθαίνω για τα Δάση” σε συνεργασία με τη Cymepa. Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών σε διάφορες θεματικές ενότητες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διεξήχθη διαγωνισμός με θέμα “Χάρτης Χλωρίδας”, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά που κέρδισαν τον διαγωνισμό να περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά στην όμορφη Κυπερούντα. 
 
Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ψιμολόφου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την  ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες στην κοινότητα και στο δάσος. Παράλληλα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γεωπάρκο Τροόδους και στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών. Περιηγηθήκαν στην Κυπερούντα και επισκέφτηκαν την εκκλησία του Αγίου Αρσενίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο της Ε.Ο.Κ.Α., καθώς και την Αρχαία Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να παίξουν μοναδικά Παιχνίδια Προσανατολισμού (Orientation) στο Δάσος.
 
Το βράδυ παρακολούθησαν αστρονομική διάλεξη για τη δημιουργία του σύμπαντος και του ηλιακού συστήματος, και έζησαν την ξεχωριστή εμπειρία Αστρονομικής παρατήρησης μέσω τηλεσκοπίου, αλλά και «ξενάγηση» στον ουρανό.