5 τρόποι να φέρεις τη ζωή «στα μέτρα σου».

Το μόνο σταθερό στη ζωή μας είναι η αλλαγή.

Προχωράμε, μεγαλώνουμε κι όσο εξελισσόμαστε, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας εξελίσσονται μαζί μας.

Η ασφάλεια ζωής που κάναμε σε νεαρότερη ηλικία συμβαδίζει με τους ρυθμούς της ζωής μας και ανταποκρίνεται στα τωρινά μας δεδομένα; Όπως αυτά αλλάζουν, είναι σημαντικό να προσαρμόζουμε και την ασφάλεια ζωής σε κάθε στάδιο της ζωής μας για να συνάδει με τις ανάγκες μας.

Εδώ, θα βρεις όλα όσα πρέπει να ελέγχεις στο ασφαλιστικό σου συμβόλαιο για να το  προσαρμόζεις εκεί και όπου χρειάζεται:

1. Ασφαλισμένο ποσό: Βεβαιώσου ότι το ποσό της ασφάλισής σου ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Αν η οικονομική σου κατάσταση έχει αλλάξει από την αρχική σύναψη της ασφάλειας μπορείς να αναθεωρήσεις το συμβόλαιό σου αναλόγως. 

2. Οικογενειακή Κατάσταση: Αν έχεις αλλάξει την οικογενειακή σου κατάσταση με έναν γάμο ή παιδιά, ίσως χρειάζεται να τροποποιήσεις την ασφάλισή σου για να προστατέψεις και τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου.

3. Επαγγελματική Κατάσταση: Αν έχεις αλλάξει θέση εργασίας ή δουλειά και έχεις νέα δεδομένα και στόχους, είναι η στιγμή που πρέπει και η ασφάλειά σου να προσαρμοστεί αναλόγως ώστε να αξιοποιείς στο έπακρο τα οικονομικά σου, για να απολαμβάνεις το τώρα αλλά και να προετοιμαστείς για τη ζωή που θες να ζήσεις αύριο.  

4. Προσωπικοί Στόχοι: Ενσωμάτωσε στον οικονομικό σου σχεδιασμό την ασφάλιση ζωής και βεβαιώσου ότι συνάδει με τους στόχους και τις προσδοκίες σου. Αξιολόγησε και υπολόγισε τον αντίκτυπο της ασφάλισης ζωής στους  στόχους σου, το πώς μπορεί να ωφελήσει τη συνταξιοδότησή σου ή την εξόφληση ενός δανείου.

5. Διάρθρωση Ασφάλισης: Αν έχεις πέραν της μιας ασφάλειας ζωής, έλεγξε πώς οι διαφορετικές πολιτικές εξυπηρετούν τους στόχους σου και αν υπάρχει χώρος για να βελτιώσεις ή να συγχωνεύσεις τα ασφαλιστικά σου συμβόλαια.

Με την τακτική προσαρμογή του ασφαλιστικού σου συμβολαίου μπορείς να νιώθεις σιγουριά ότι έχεις τις καλύψεις που ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους ζωής που έθεσες.

Μια ασφάλεια ζωής, εκτός από προστασία είναι και μια επένδυση για όσα θες ακόμη να πετύχεις. Αξιοποίησε την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.