Νέο πρωτοποριακό Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων από τη EuroLife

Για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου

 

 

Νέο, πρωτοποριακό, καινοτόμο και ευέλικτο σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων εξήγγειλε σήμερα 15 Οκτωβρίου, η Eurolife για την κυπριακή αγορά.

Τα χαρακτηριστικά του σχεδίου και ο τρόπος λειτουργίας του παρουσιάστηκαν σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία μίλησαν η Γενική Διευθύντρια της Eurolife κα Άρτεμις Παντελίδου και ο Διευθυντής Θεσμικών Πελατών και Στρατηγικής κ. Αβραάμ Πεκρής.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Παντελίδου, το νέο σχέδιο, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Κύπρο, προσφέρει αρκετές επιλογές και πολλά ωφελήματα σε όσους θα συμμετέχουν (εργοδότες και εργαζόμενους) και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα των επαγγελματικών συντάξεων της Κύπρου.

Αναφερόμενη στα σημαντικά πλεονεκτήματα που μπορούν να έχουν όσοι θα συμμετέχουν στο Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων Eurolife, είπε ότι αυτά εστιάζονται στην αξιοποίηση ενός νέου ευέλικτου προϊόντος, στην ενίσχυση της αποταμίευσης για όσους θα συμβληθούν, στη όσον το δυνατόν καλύτερη διασφάλιση του επιπέδου ζωής μετά τη συνταξιοδότηση και στη συνεργασία με ένα διαχρονικά αξιόπιστο διαχειριστή, όπως είναι η Eurolife.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραάμ Πεκρής, παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου, είπε ότι μια επιχείρηση που θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο Σχέδιο μπορεί να καθορίσει τα δικά της κριτήρια για την ένταξη των εργαζομένων της στο Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων Eurolife, καθώς και το επίπεδο των εισφορών της.

Αναφερόμενος στα οφέλη για τους εργαζόμενους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο είπε ότι «το σχέδιο είναι ένας κουμπαράς ειδικά σχεδιασμένος για να παρέχει ένα εισόδημα κατά τη συνταξιοδότηση». Τόνισε ότι το σχέδιο παρέχει μεγάλη ευελιξία ούτως ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοστε ανάγκες και επιθυμίες του κάθε εργαζομένου.

Ο κ. Πεκρής ανέπτυξε επίσης τα πλεονεκτήματα της Eurolife στη διαχείριση επενδύσεων λέγοντας ότι έχει αναπτύξει διαχρονικά μια επιτυχημένη επενδυτική προσέγγιση που επικεντρώνεται στη βέλτιστη διασπορά, στις σωστές μεσο-μακροπρόθεσμες επενδυτικές κινήσεις, στην αξιολόγηση των επενδυτικών κινδύνων με βάση διεθνείς πρακτικές και στην τήρηση αυστηρών εσωτερικών επενδυτικών διαδικασιών.

Η Eurolife για ακόμα μια φορά ανοίγει το δρόμο και αποδεικνύει την πρωτοποριακή αντίληψη και παρέμβαση της στα ασφαλιστικά δρώμενα του τόπου.