«Σχολείο Χωρίς Καπνό»

Ημερίδα – Δράση για την Πρόληψη κατά του Καπνίσματος

 

Μια πρωτότυπη Ημερίδα δράσης για την πρόληψη κατά του καπνίσματος με τον τίτλο «Σχολείο Χωρίς Καπνό» διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη χορηγό εταιρεία EuroLife.

Στην Ημερίδα, που διεξήχθη στον χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρευρέθηκαν Διευθυντές, καθηγητές και μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Υγείας, καθώς και της εταιρείας EuroLife.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ. Λούη Κυπριανό, και τη Γενική Διευθύντρια της EuroLife, κα Άρτεμις Παντελίδου, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημιουργικό πρόγραμμα σχετικά με τους μύθους και τις αλήθειες για το τσιγάρο, αλλά και το επιτυχημένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επιτυχή διακοπή του καπνίσματος σε νέους «ACThealthy».

Στη συνέχεια, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διαδραστικό εργαστήρι παρακολουθώντας από κοντά το πρωτοποριακό διαδικτυακό πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος «FlexiQuit», με τη βοήθεια εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με τη νομοθεσία γύρω από το κάπνισμα και τις εξαρτησιογόνες ουσίες στα σχολεία, τον ρόλο που διαδραματίζει ο διευθυντής του σχολείου, καθώς και άλλες πολλές συζητήσεις και παρουσιάσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το πρόγραμμα «Σχολείο Χωρίς Καπνό» του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αποτελεί ένας ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα δράσης του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που φροντίζει μέσα από ανάλογες χορηγίες να προσφέρει στους συνανθρώπους μας τα εφόδια, αλλά και τα μέσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της ορθής χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον. Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!