Τελετή Βράβευσης για το πρόγραμμα
"Μαθαίνω για τα Δάση -LEAF"

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής στην Λεμεσό η τελετή βράβευσης για το πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση -LEAF".

Στην τελετή βραβεύτηκαν τα σχολεία και τα παιδιά που ανέπτυξαν αξιόλογη περιβαλλοντική δράση, ιδιαίτερα στο θέμα του δάσους μέσα απο το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρο Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση - LEAF".
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 2017-2018, διεξήχθη διαγωνισμός "Κατασκευή Επιτραπέζιου Παιχνιδιού για τα Δάση" όπου το πρώτο βραβείο πήρε η Στ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ιαματικής. Το έπαθλο θα είναι η αναπαραγωγή του παιχνιδιού με την ευγενή χορηγία της Eurolife.

Όπως ανάφερε η επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης του προγράμματος Δρ. Αντρούλα Όθωνος-Ζαχαρίου "Τα παιδιά με την επικέντρωση τους στη θεματική του Δάσους και τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα κατάφεραν να διευρύνουν το επίπεδο της ενημέρωσης και των γνώσεων τους για το δάσος. Μέσα απο διάφορες δραστηριότητες όπως επισκέψεις στο δάσος, συμμετοχή σε δενδροφυτέυσεις, τα παιδιά έχουν αποκτήσει πολυ΄δυνατές εμπειρίες ενεργώντας στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης, ένιωσαν χαρά και ενθουσιασμό απο την επαφή τους με τη φύση και αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση νέων στάσεων, δεξιοτήτων και αξιών και στην περαιτέρω ανάπττυξη της περιβαλλοντικής τους συνείδησης."

Στη συνέχεια της τελετής οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημιουργικό πρόγραμμα σχετικά με το περιβάλλον.

Υπεύθυνο για το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Ιδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης FEE Foundation for Environmental Education και η CYMEPA είναι ο Εθνικός Χειριστής όλων των Προγραμμάτων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά όλων των τάξεων που συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Δάση" αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα δράσης του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που φροντίζει μέσα από ανάλογες χορηγίες να προσφέρει στους συνανθρώπους μας τα εφόδια, αλλά και τα μέσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της ορθής χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.
Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!