Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

 

Ο Κωνσταντίνος είναι εγκεκριμένος λογιστής του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Price Waterhouse & Co στο Λονδίνο. Στη συνέχεια μετατέθηκε στα γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία ενώ αργότερα μετακινήθηκε στη Coopers & Lybrand στη Λευκωσία. Αφού υπηρέτησε το επάγγελμα του ελεγκτή για εννέα χρόνια, μεταπήδησε στον τραπεζικό τομέα και εργάστηκε στη Grindlays Bank Plc στη Λευκωσία ως CFO της χώρας για 8½ χρόνια. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Arab Bank Plc στη Λευκωσία όπου διετέλεσε CFO της χώρας για 24 χρόνια.

Το 2008 ίδρυσε την οικογενειακή εταιρεία Citius Services Ltd (τώρα Citius Trust Ltd), η οποία προσφέρει λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ελέγχου, φορολογίας και γενικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διόρισε τον Κωνσταντίνο ως ειδικό διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ τον Μάρτιο του 2013 και ως ειδικό διαχειριστή της FBME Bank Ltd (υποκαταστήματα Κύπρου) τον Ιούλιο του 2014, όταν οι δύο τράπεζες τέθηκαν σε καθεστώς εξυγίανσης.

Ο Κωνσταντίνος κατέχει τον τίτλο του Εγκεκριμένου Λογιστή (FCA) από το Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας, και τον τίτλο του Fellow of Chartered Institute of Bankers (FCIB). Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος συμμετέχει σε πολλές επαγγελματικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σήμερα υπηρετεί ως ταμίας και γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομικού Σχεδιασμού (EFPA) AISBL στο Βέλγιο και ως ταμίας και μέλος του συμβουλίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.