Δρ. Λήδα Μαρδαπήττα-Χατζηπαντελή

Μη Εκτελεστική Διευθύντρια

 

Η Λήδα είναι έμπειρη επαγγελματίας του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υπηρεσία 26 ετών στο Συγκρότημα της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως –εκ των οποίων τα τελευταία 18 χρόνια σε σημαντικές διευθυντικές θέσεις σε υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών, κεφαλαιακές επενδύσεις και εταιρική χρηματοδότηση.

Εργάζεται ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2000 και από το 2014 προσφέρει τις δικές της συμβουλευτικές υπηρεσίες ως γενική διευθύντρια τής LMH Aktis Associates Ltd.

Εκτός από τη θέση της ως μη εκτελεστικής διευθύντριας στη EuroLife, η Λήδα είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Κινδύνων της EuroLife και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

Πέραν των πιο πάνω, η Λήδα είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου Λτδ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας και του λιανικού εμπορίου.

Η Λήδα είναι κάτοχος πτυχίου με άριστα και διδακτορικό πτυχίο στην Πολιτική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.