Χορηγία προγράμματος εργασιακής κατάρτισης για νέους επιστήμονες: «Αργοναύτης»

 

Η πρώτη πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ έγινε το φθινόπωρο του 2010.  Από τότε μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά!

Συνολικά 241 νεαροί απόφοιτοι έκαναν αίτηση για συμμετοχή στον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ. Έχει καταγραφεί ετήσια αύξηση των αιτήσεων της τάξης του 67%!  Από αυτούς, οι 23 επιλέγηκαν, κατόπιν συνεντεύξεων από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή και συμμετείχαν στον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ. Πέραν από τους μισούς έχουν εργοδοτηθεί μετά το πέρας του προγράμματος, το 25% περίπου συνέχισαν με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προχωρήσει στην δημιουργία δικών τους χώρων εργασίας, υλοποιώντας έτσι τις αρχές της νεανικής επιχειρηματικότητας, που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων προγραμμάτων επαγγελματικής εμπειρίας.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ συμμετέχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες, σε ταξίδια στο εξωτερικό με στόχο τη δικτύωση και την ενημέρωση (μέχρι τώρα 8 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ εκπροσώπησαν την Κύπρο σε φόρα της Ευρώπης), προωθούν τα δικά τους ερευνητικά ενδιαφέροντα με την υλοποίηση εξειδικευμένων έργων και άλλα πολλά.

Το πρόγραμμα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ υποστηρίζουν πέραν από 20 φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην ανα δεκαπενθήμερο σειρά σεμιναρίων του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ συμμετέχουν πέραν των 30 ερευνητών/ επαγγελματιών.  Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προωθούν τις δράσεις του προγράμματος. Κάθε χρόνο ο κύκλος των υποστηρικτών μεγαλώνει! 

Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ήδη αναγνωρίζεται από την αγορά εργασίας ως ένα σημαντικό στοιχείo εργασιακής εμπειρίας.  Δεν είναι τυχαίο που είναι η μόνη ιδιωτική δράση εργασιακής εμπειρίας που περιλαμβάνεται στις εθνικές δράσεις της Κύπρου για κατάρτιση. Αυτό είναι ενδεικτικό της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στον τόπο για τέτοιες ευκαιρίες δραστηριοποίησης των νέων μας. Είναι τεράστιο το ανθρώπινο δυναμικό μας, που παραμένει  ανενεργό.

Περιβαλλοντική Συνείδηση

Με το σλόγκαν «ασφάλεια είναι ένας ζωντανός πλανήτης», η EuroLife έχει ξεκινήσει μια έντονη προσπάθεια συμβάλλοντας με τις δυνάμεις που διαθέτει, στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος. Η όλη προσπάθεια εντάσσεται και στο ευρύτερο πλαίσιο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κυπρου, στην εκστρατεία «Φύσει Υπεύθυνη».

Ενέργειες:

 • Δημιουργία εσωτερικό περιβαλλοντικό κώδικα και ομάδα περιβαλλοντικής δράσης.
 • Ενημερωτικά σεμινάρια σε όλο το προσωπικό, με θέματα γύρω από τις περιβαλλοντικές εξελίξεις στον κόσμο, τις τάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες εφαρμογές σε γραφεία του εξωτερικού.
 • Υιοθεσία των 3R (reuse, reduce, recycle) που είναι η μείωση της ρύπανσης, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η ανακύκλωση.

 Μείωση της ρύπανσης και επαναχρησιμοποίηση των υλικών

 • Αντικαταστήσει όλο το έντυπο υλικό με χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Μη χρησιμοποίησει πλαστικού και χρήση χαρτικών πολυτελείας.
 • Υλοποιούνται συνεχώς ενέργειες για μείωση του εσωτερικού έντυπου υλικού με απώτερο σκοπό το «paperless office».
 • Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πλέον το κύριο μέσο γραπτής επικοινωνίας.
 • Όπου είναι δυνατό υπάρχει χρήση γραφιακού υλικού φιλικά προς το περιβάλλον

Παγκύπρια ανακύκλωση

 • Περισυλλογή του χαρτιού σε συνεργασία με τη Green Dot,
 • Περισυλλογή των εκτυπωτικών και φωτοτυπικών μελανιών,
 • Περισυλλογή μπαταριών σε συνεργασία με την Αφής

Η όλη προσπάθεια βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και νέοι στόχοι θέτονται συνεχώς προς υλοποίηση.