Τρώω Υγιεινά. Μεγαλώνω Σωστά

Συνεργασία με τον ΜΚΟ Bueno Vino

Το πρόγραμμα ‘Τρώω Υγιεινά Μεγαλώνω Σωστά’ έχει ως στόχο να αγγίξει τον κάθε μαθητή και να του διδάξει με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο ότι η σωστή διατροφή αποτελεί τη βάση για την καλή υγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι το κάθε παιδί να γίνει ο ίδιος ο σεφ της ζωής του, όπου θα μάθει να τρώει υγιεινά για να επενδύσει σε ένα μέλλον γεμάτο υγεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της Δημοτικής εκπαίδευσης και γίνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bone Vivo και με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα γίνεται μέσα σε δύο εκπαιδευτικές περιόδους στις οποίες διδάσκονται με πρωτότυπο τρόπο οι βάσεις της υγιεινής διατροφής με κύριο γνώμονα τη Μεσογειακή Διατροφή. Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία που έχει το πρόγευμα, τα φρούτα και τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, η άσκηση και το νερό στην καθημερινή διατροφή. Τα παιδιά επίσης, έχουν την ευκαιρία να μαγειρέψουν υγιεινά γεύματα με τη βοήθεια διάσημου σεφ. 

Η πρωτοπορία του προγράμματος έγκειται στη συμμετοχή των γονιών. Μετά από τη δική τους έγκριση, οι γονείς γίνονται μέρος του προγράμματος λαμβάνοντας μηνύματα τα οποία συζητούν με τα παιδία τους. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην παιδική ηλικία, 6-12 χρονών, γιατί αυτή η ηλικία είναι πιο εύπλαστη και επιρρεπής στη διαμόρφωση συνηθειών ζωής.

Η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Μελέτες μας δείχνουν ότι η παιδική παχυσαρκία αγγίζει μέχρι και το 35% των παιδιών μας. Τα παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγάλη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες με πρόβλημα υγείας όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, οστεοπόρωση κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς αγκάλιασαν το πρόγραμμα και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.